top of page
  • Writer's pictureEmre Ata

Hur köper jag Zilliqa?

Hur köper jag Zilliqa?


Blockkedjor har ett inneboende problem. Ju fler noder det finns i nätverket, desto svårare är det för konsensus att arbeta. Hur snabbt konsensus kan nås i en blockchain beror direkt på nätverkets storlek. Lösningar på detta problem fokuserar i allmänhet på att lagra viss information utanför kedjan eller öka blockstorleken. Dessa lösningar kan fungera ett tag, men de löser inte det grundläggande problemet. För att göra blockchains mer intressanta skulle hela blockchain i slutändan behöva ändras. Zilliqa försöker nå ett snabbare samförstånd i större nätverk som Binance. Frågan är: Hur köper jag Zilliqa? Zilliqa är en plattform som är den enda i sitt slag hittills. Denna blockchain-plattform med hög kapacitet är utformad för att skala transaktioner.


Hur köper jag Zilliqa?
Hur köper jag Zilliqa?

Zilliqa hittade ett sätt att få fler transaktioner genomförda på en blockchain när fler noder ansluter sig till nätverket. Skaparna av plattformen har närmat sig blockchain-teknik från grunden. Protokollet som utvecklats av Zilliqa ökar nätverkets genomströmning för varje nod som går med. Tekniken möjliggör skalbarhet för blockkedjor upp till en miljon noder. För att sätta det i perspektiv: Bitcoin-blockchain har för närvarande cirka 10 000 noder.


Hemligheten bakom Zilliqa-nätverket är en teknik som kallas skärning. Zilliqas protokoll delar noder i nätverket i grupper av noder. Var och en av dessa grupper är en skärva. I ett Zilliqa-nätverk med många noder skulle skärvor vara representerade. Dessa delar varje behandlingsdel av transaktionerna i nätverket. Enkelt uttryckt, om det fanns befintliga skärvor, skulle varje skärv hantera en av transaktionerna. Ju fler skärvor det är, desto mer kan nätverket distribuera arbetsbelastningen. Varje skärv bearbetar sina tilldelade transaktioner till ett block. I slutet av behandlingen monteras mikroblocken om till ett stort block som sedan läggs till blockkedjan.


Vad är Zilliqa-myntet och vad används det till?


Zilliqa Coin, med tickersymbolen, beskriver en ny typ av kryptovaluta som utvecklades för att motverka skalbarhetsproblemet. Zilliqa tar med delningsteorin med alla tillhörande projekt som är avsedda att utöka nätverket. Plattformen utvecklades för att möjliggöra decentraliserade och datadrivna applikationer. Zilliqa har utvecklats i två år och det finns ständig forskning om det. Kärnfunktionen i Zilliqa, vilket gör kryptovalutan unik, är det skärningssystem som används. Detta kan behandla transaktioner parallellt, eftersom transaktionens genomströmning ökar linjärt med nätverksstorleken. Om var och en av dessa skärvor kunde behandla transaktioner per sekund, skulle alla skärvorna behandla 100 transaktioner per sekund.



Zilliqa har också utvecklat sin egen kryptovaluta för plattformens ekosystem. Zilliqa-token fungerar som en belöning för gruvaktiviteter och att betala transaktionsavgifter i Zilliqa-nätverket. För närvarande bygger Zilliqa-token fortfarande på blockchain. När Zilliqa-nätverket går online kommer kryptovalutan också att flytta till detta nätverk. Prisökningen gör att miljoner nu finns tillgängliga.







3 views0 comments
bottom of page